Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Το δικό μου νομοσχέδιο για τους άπορους!Οι καιροί είναι δύσκολοι. Όλο και περισσότεροι έχουν ανάγκη από την βοήθειά μας ακόμη και για τα πιο αναγκαία. Μην πάτε πολύ μακριά. Μπορεί να είναι ο γείτονάς σας, ο συγγενής σας, ο φίλος σας.

Βοηθήσαμε θα μου πείτε. Δώσαμε τρόφιμα, πράγματα ίσως και χρήματα. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στον δρόμο, κοιμούνται στα παγκάκια, τρώνε από την Πρόνοια, από την Εκκλησία, ζητιανεύουν. Βοηθήσαμε κι εκεί θα μου πείτε. Πόσους να βοηθήσουμε και πόσα να δώσουμε; Όλοι πλέον έχουμε οικονομικό πρόβλημα στις οικογένειές μας. Και έχετε δίκιο!

Έχω παρατηρήσει αρκετούς, που ενώ γκρινιάζουν για τα οικονομικά, κάνουν έξοδα που για κάποιον άλλον να μην είναι πρωτεύοντα. Κάποιοι άλλοι που είναι άστεγοι, ρακένδυτοι, τριγυρνάνε συνεχώς από εδώ και από εκεί για ζητάνε ελεημοσύνη. Πολλοί από τους τελευταίους, δεν κάνουν κάτι για να αλλάξει αυτό. Να κάνουν στροφή και να προσπαθήσουν για κάτι περισσότερο στην ζωή τους. Έχουν επαναπαυθεί στην βοήθεια τρίτων και απλά …υπάρχουν!

Και σαφώς κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει συνέχεια και συνέχεια κάποιον που απλά έχει επαναπαυτεί με την κατάσταση αυτή. Οπότε τι;


Ας γίνει ένα πρόγραμμα επανατοποθέτησης τέτοιων ατόμων ως ενεργοί πολίτες. Ως αυτόνομα άτομα. Να κάνουν κάτι, να συνεισφέρουν. Να δουλέψουν στον Δήμο. Η αμοιβή τους ας είναι η στέγη και το φαγητό τους.

Μέχρι 3 μήνες μπορούμε να σας συντηρούμε, μετά δουλέψτε για το φαγητό σας. Κάντε μία εργασία για το γενικότερο καλό. Ας είστε και εσείς μέλη της κοινωνίας, της ενεργής κοινωνίας. Συμβάλετε όπως μπορείτε. Στα πάρκα, στους δρόμους, στο οτιδήποτε.

Είμαι σίγουρη ότι εάν κάτι τέτοιο μπει σε εφαρμογή, ίσως η θέση πολλών θα τρίξει, κάποιων που ναι μεν πληρώνονται με χρήματα για την εργασία που τους έχει ανατεθεί, αλλά στην πράξη δεν κάνουν τίποτα, βαριούνται να κάνουν την εργασία τους. Κάποιος, που έχει όντως ανάγκη για επιβίωση θα κάνει την ίδια δουλειά, όχι για χρήματα, αλλά για φαγητό και στέγη.

Ας το σκεφτούν μερικοί εκεί πάνω στις θεσούλες τους που είναι. Αυτή είναι η εναλλακτική μου πρόταση. Εσείς τι λέτε;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India