Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Χρωμοθεραπεία

Υπάρχουν πολλά είδη θεραπείας. Ένα από αυτά είναι και η χρωμοθεραπεία. Δεν είναι τυχαίο πως όταν νοιώθουμε άσχημα επιλέγουμε να φορέσουμε μαύρα ρούχα. Αντίθετα, όταν νοιώθουμε όμορφα επιλέγουμε ανοιχτόχρωμα. Όλα είναι θέμα ψυχολογίας και εάν θέλουμε να νοιώθουμε καλύτερα, ίσως να πρέπει να ξεκινήσουμε αλλάζοντας και την γκαρνταρόμπα μας. Γιατί όχι και τα χρώματα που επικρατούν στο σπίτι μας.


ΟΡΙΣΜΟΣ
Το χρώμα είναι μια ποιότητα φωτός. Το περιβάλλον μας υπόκειται στις διακυμάνσεις αυτής της ποιότητας φωτός. Η μέρα μπορεί να είναι ηλιόλουστη ή μουντή και υγρή. Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές ανάμεσα σ' αυτά τα δύο σημεία. Αυτό εξαρτάται από τις ακτίνες ή τα μαγνητικά κύματα, που παίζουν γύρω μας.

Η αληθινή απόδοση της αίσθησης του χρώματος είναι η ίδια η ζωή. Το παιχνίδι του χρώματος, που εκδηλώνεται ως φως, είναι η ορατή έκφραση της Θείας πνοής, με τη μορφή κυμάτων φωτός.


ΒΑΣΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗN ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΤο κόκκινο είναι το χρώμα της κατασκευής, δηλ. διατηρεί τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων στον οργανισμό και τονώνει τη λειτουργία του ήπατος.
Το ιώδες (βιολέ) είναι το χρώμα της διάσπασης ή του καταβολισμού. Επιδρά στο σπλήνα. Ο σπλήνας καταστρέφει τα γέρικα αιμοσφαίρια και παράγει τα λευκά, που καταπολεμούν τα βακτηρίδια.

Το κόκκινο βρίσκεται στη μια άκρη του ορατού φάσματος του φωτός, ενώ το ιώδες βρίσκεται στο άλλο άκρο. Το κεντρικό χρώμα, αυτό που εξισορροπεί το φωτεινό φάσμα είναι το πράσινο.
Το πράσινο είναι το χρώμα, που ενεργοποιεί και δυναμώνει τη δραστηριότητα της υπόφυσης. Η υπόφυση είναι ο κύριος αδένας που ρυθμίζει τους υπόλοιπους. Θα λέγαμε ότι είναι ο μαέστρος της ορχήστρας όλων των άλλων αδένων του σώματος. Έτσι η υπόφυση επιδρά στη λειτουργία κάθε τμήματος του οργανισμού. Ώστε το πράσινο φέρ-νει την ισορροπία στο σώμα μας και στέκει ανάμεσα στις αντίθετες λειτουργίες του ή-πατος και του σπληνός, του αναβολισμού και του καταβολισμού, που ρυθμίζονται με την υπόφυση.
Συνεπώς τα βασικά χρώματα στη χρωμοθεραπεία είναι το κόκκινο, το ιώδες και το πράσινο.Η χρωμοθεραπεία δεν βλάπτει, ούτε έχει παρενέργειες. Θεραπευτικά χρησιμοποιεί τον τύπο, που ταιριάζει καλύτερα με την αύρα του αρρώστου. Υπάρχει μόνο αντίδραση, δηλ. αν δοθεί μεγάλη ποσότητα ακτίνων, θα υπάρξει παροδικά όξυνση μιας λειτουργίας.
Κάθε άνθρωπος χρειάζεται τα ιδιαίτερα (προσωπικά) χρώματά του. Η ψυχοσωματική του υγεία εξαρτάται, αν το σώμα του δέχεται την ανάλογη ποσότητα ακτίνων, που του εξασφαλίζει την ισορροπία. Δηλ. η ποσότητα να είναι τόση, ώστε να συνεφέρει, να ξαναφτιάξει και να ξαναδώσει ζωντάνια σε κάθε όργανο. Να διατηρήσει την υγεία και να απελευθερωθεί από την νόσο.
Το κόκκινο χρώμα τροφοδοτεί το φυσικό σώμα με ενέργεια και ζωτικότητα. Ιδιαίτερα επηρεάζει τις δημιουργικές, τις γενετικές και τις λειτουργίες αποκατάστασης.
Συμβάλλει στη θερμοκρασία και τη ζεστασιά του σώματος και διώχνει την κρυάδα και τα κρυολογήματα. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην αποβολή της αδρεναλίνης. Διώχνει τα αισθήματα κόπωσης και ανίας. Δίαιτα, που συνεργάζεται με το κόκκινο χρώμα, είναι τα παντζάρια, ραπανάκια, κεράσια, κορόμηλα, δαμάσκηνα, σπανάκι, κάρδαμο, σταφίδα και γενικά κάθε λαχανικό ή φρούτο, που περιέχει σίδηρο.
περισσότερα εδώ: http://www.laosver.gr/news/articles/10291.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India