Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Καλό γιατροσόφι η καλή ψυχολογία.


Όταν το σώμα μας δεν λειτουργεί σωστά έτσι και η ψυχολογία μας δεν είναι καλή. Η σπονδυλική στήλη έχει πολλά νεύρα τα οποία συνδέονται άμεσα με τον εγκέφαλο με όλο μας το σώμα. Εάν η σπονδυλική στήλη δεν είναι σωστή, λόγο κακής στάσης σώματος, βάρη κλπ,  τότε κάποιο νεύρο θα είναι πιεσμένο με αποτέλεσμα να μας "χτυπάει" σε αντίστοιχα σημεία του σώματος.

Μπορεί ο πόνος να είναι στην μέση, εάν το αφήσουμε μπορεί να χτυπήσει στο χέρι, στον αυχένα, στο πόδι και πάει λέγοντας. Πολλές φορές συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε φάρμακα ή ακόμη χειρότερα να κάνουμε ενέσεις. Αλλά τις περισσότερες φορές η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η χειροπρακτική.

Όταν λέμε ότι έχει πιεστεί νεύρο, εννοούμε ότι οι σπόνδυλοι στην μέση έχουν πάει σε λάθος θέση. Τα νεύρα περνάνε ανάμεσα από τους σπονδύλους, έτσι αρχίζουν και ασφυκτιούν όταν η απόσταση μεταξύ των σπονδύλων ελαττώνετε. Οπότε, τα φάρμακα και οι ενέσεις δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να καλμάρουν τους πόνους. Το ουσιαστικό πρόβλημα δεν το λύνουν. Ένας οστεοπρακτικός βοηθάει πάρα πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις. Με ειδικές ασκήσεις, ανάλογα την περίπτωση, αποκαθιστά την σωστή θέση της σπονδυλικής στήλης, την απόσταση μεταξύ τον χόνδρων.Εξαιρούνται περιπτώσεις εκ γεννετίς.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα, έχουμε συνηθίσει να καταναλώνουμε φάρμακα για όλα. Για κάθε πόνο υπάρχει και ένα "θαυματουργό" χαπάκι. Πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε λίγο παραπάνω τα πράγματα, αρχίζοντας με το αίτιο. Βρίσκοντας το αίτιο, τότε υπάρχει και η λύση. Και τα φάρμακα δεν είναι πάντα η λύση.

Ένα δαχτυλάκι μας πονάει μερικές φορές και έχουμε συνέχεια νεύρα. Πόσο μάλλον όταν μας πονάει ολόκληρο το πόδι, ή το χέρι, ή το κεφάλι. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι με την καλή ψυχολογική κατάσταση μπορούν να αντιμετωπιστούν ακόμη και οι πιο δύσκολες ιατρικές καταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι άνθρωποι με πολλές φοβίες, αντιμετωπίζουν πολλές σωματικές παθήσεις. Ακόμη, πιστεύουν ότι έχουν παθήσεις, "κατά φαντασίαν ασθενείς".

Οι αρχαίοι Έλληνες λέγανε "νους υγιείς εν σώματι υγιεί" και ίσως να είχαν και δίκιο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India