Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει;


Ο Άγιος Βασίλης, υπαρκτό πρόσωπο ή όχι, συμβολίζει την χαρά, την αγάπη, την ελπίδα κυρίως για τα μικρά παιδιά. Τα οποία έχουν μάθει να τον περιμένουν κάθε Χριστούγεννα για να εκπληρώσει την κάθε επιθυμία τους, εφ' όσον ήταν καλά παιδιά όλο το χρόνο που πέρασε.

Πολλά παιδάκια όσο καλά κι αν ήταν το χρόνο που πέρασε, όσο κι αν περιμένουν τον Άγιο Βασίλη δυστυχώς δεν έρχεται. Δεν βρίσκουν δώρα κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δεντράκι. Δεν βρίσκουν δαγκωμένα τα μπισκοτάκια ή άδειο το ποτήρι το γάλα που έχουν αφήσει. Όσα γράμματα κι αν στείλουν στον Άγιο, δεν πήραν ανταπόκριση.

Κάποια παιδάκια είναι περισσότερο προνομιούχα. Είτε ήταν καλά είτε όχι, το χρόνο που πέρασε, θα βρουν κάτω από το δέντρο το παιχνίδι που ζήτησαν. Η επιθυμία τους θα εκπληρωθεί όπως κάθε άλλη χρονιά. Ο Άγιος πάντα έρχεται στο σπίτι τους.

Ας μάθουμε στα προνομιούχα παιδάκια να βοηθούν και να μοιράζονται πράγματα με άλλα παιδάκια που δεν είχαν την τύχη να εκπληρωθούν οι επιθυμίες τους. Ας ξεκινήσουμε ο κάθε ένας από εμάς να μεταδίδουμε το νόημα του Άγιου Βασίλη. Έτσι ο Άγιος θα βρεθεί σε κάθε σπίτι, σε κάθε δεντράκι θα αφήσει δωράκι, σε κάθε παιδάκι θα γίνει πραγματικότητα η επιθυμία του. Όλοι μπορούμε.

Επειδή η στενότητα των καιρών δεν μας επιτρέπουν ίσως για έξοδα, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να μοιράσουμε χαρά και αγάπη σε παιδάκια. Επισκεφθείτε ένα ίδρυμα και αφιερώστε λίγο χρόνο στο να παίξετε με τα παιδάκια, να μιλήσετε μαζί τους. Ίσως κάποιο παιδάκι που γνωρίζετε από το οικογενειακό σας ή φιλικό σας περιβάλλον να θέλει υποστήριξη. Αφιερώστε του μία ημέρα, όσο μπορείτε, να το πάτε μία βόλτα. 

Έτσι ο Άγιος Βασίλης θα βρεθεί σε κάθε σπίτι φέτος :-)

1 σχόλια:

Καλλη είπε...

Μέσω της σελίδας μου, μπορείτε να μοιραστείτε ότι δεν θέλετε πλέον στο σπίτι σας από αντικείμενα ή παιχνίδια και να δοθούν σε παιδάκια και σπίτια που το έχουν ανάγκη. Επικοινωνήστε μαζί μου στο email kalliopi1981@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India