Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Μακιγιάζ και ψυχολογία.


Οι γυναίκες χρησιμοποιούν το μακιγιάζ για να κρύψουν ατέλειες, για να δείχνουν πιο όμορφες και περιποιημένες, γιατί έτσι προστάζει η μόδα. Μέσα από ένα πλήθος χρωμάτων και εφαρμογών τα αποτελέσματα ποικίλουν ανάλογα με αυτό που θέλουμε να δείξουμε. Έντονο, απαλό, φυσικό. Με το πέρας του χρόνου οι τάσεις της μόδας αλλάζουν, το ίδιο και το μακιγιάζ. 

Πόσες από εμάς όμως, συμβαδίζουμε την ψυχολογία μας με το μακιγιάζ; Είμαι σίγουρη πως πολλές. Η καθημερινότητα, οι γρήγοροι ρυθμοί, το άγχος και η ανασφάλεια ίσως είναι οι κυριότεροι λόγοι που μας επηρεάζουν. Σε κάθε γυναίκα διαφορετικά. Συνήθως, η ανασφάλεια μας κάνει να θέλουμε να δείχνουμε πιο όμορφες για να μας προσέξουν. Παράλληλα όμως, οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας κάνουν να είμαστε σε μία συνεχή εγρήγορση για να προλάβουμε να είμαστε στην ώρα μας και τέλειες. Όποτε αναζητούμε τρόπους γρήγορους για να μακιγιαριστούμε κρύβοντας πίσω από μπογιές την κούραση και την ανησυχία μας. 

Σε κάποιες περιπτώσεις επιλέγουμε να μην μακιγιαριστούμε. Είτε γιατί νοιώθουμε αρκετά σίγουρες για τον εαυτό μας είτε γιατί απλά δεν υπάρχει χρόνος και βάζουμε άλλες προτεραιότητες. Για παράδειγμα στις εργαζόμενες μητέρες το καθημερινό πρόγραμμα είναι αρκετά φορτωμένο. Πού χρόνος για στήσιμο μπροστά στο καθρέφτη όταν πίσω μας τρέχουν άλλες υποχρεώσεις; Κι εδώ λοιπόν ενεργεί το άγχος. Με αντίθετο αποτέλεσμα όμως. 

Προσωπικά πολλές φορές όταν η ψυχολογία μου είναι πεσμένη, ακόμη και με φόρμα στο σπίτι θα προτιμήσω να βαφτώ για να νιώσω καλύτερα. Κακά τα ψέματα... Ακόμη κι οι γύρω μας όταν μας βλέπουν καλύτερα εμφανισιακά (μιλώντας πάντα!) νοιώθουν κι εκείνοι καλύτερα! Φανταστείτε να είχατε να κάνετε σε καθημερινή βάση με ανθρώπους που αμελούσαν την εμφάνισή τους. Μπορεί να ήταν οι καλύτεροι άνθρωποι του κόσμου, όμως ...κάτι θα μας ενοχλούσε, έτσι δεν είναι;

Δεν είναι απαραίτητο το μακιγιάζ κατ' εμέ. Αρκεί να νοιώθουμε καλά μέσα μας. Όταν η ψυχή μας είναι καλά, η ψυχολογία μας ανεβασμένη, αυτό ακτινοβολεί από μόνο του προς τα έξω και το εκλαμβάνουν οι άλλοι, πιστέψτε με.

Η εμφάνιση λοιπόν παίζει σημαντικό κομμάτι στην ψυχολογία μας, είτε θέλουμε να το δεχθούμε είτε όχι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India