Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Ετοιμασίες για διακοπές!

Και ξεκινάμε ...

Βήμα 1ο ... πότε θα πάμε διακοπές;

Βήμα 2ο ... πού θα πάμε διακοπές; θάλασσα ή βουνό; νησί ή παραθαλάσσια περιοχή;

Βήμα 3ο ... ενοικιαζόμενα δωμάτια - ξενοδοχείο - ξενώνας - φιλοξενία - camping;

Βήμα 4ο ... λίστα με το τί θα πάρουμε μαζί; (τα παιδιά μαζί ή στη γιαγιά & παππού;)

Και καταλήγουμε ...

Λόγω οικονομικών στενοτήτων, θα πάμε στο Πόρτο Χέλι στην πεθερά μου, αααα όλα κι όλα η πεθερούλα μου είναι μάλαμα!! Παραθαλάσσιο μέρος, τέλεια! Οπότε γλυτώνουμε το Βήμα 3 ως προς το να ψάχνουμε για δωμάτιο και άλλα έξοδα. Φιλοξενία λοιπόν!

Και πάμε στο τελευταίο Βήμα ...η λίστα!! Μαζί και τα παιδιά!!

Παλιό συνήθειο για να μην ξεχάσω τίποτα, ένα μπλοκάκι και ένα μολυβάκι. Και να ξεχάσω ας είναι κάτι μη αναγκαίο! Πέρνω ένα μπλοκάκι κι αρχίζω και γράφω... πάει η μία σελίδα... πάει και η δεύτερη... μα καλά τί στο καλό θα πάρουμε μαζί; Φορτηγάκι θα θέλουμε στο τέλος! Πάμε από την αρχή! Τί πρέπει να πάρω από το σπίτι και τί μπορώ να πάρω από εκεί που θα πάμε; Ορίστε, με μερικές τελευταίες αναθεωρήσεις η λίστα περιορίστικε... και ειδού!!

Παρκοκρέβατο Γιώργου, καθότι δεν μπορούμε να κοιμηθούμε όπου κι όπου, εάν δεν έχουμε το δικό μας κρεβάτι! Μπιμπερό βεβαίως βεβαίως. Πάνες μερικές, ίσα ίσα για το ταξίδι, οι υπόλοιπες θα τις προμηθευτούμε από ΣούπερΜάρκετ που έχει εκεί και σίγουρα έχει τις ίδιες! Ρούχα σαφώς των παιδιών και δικά μου. Καρότσι, καθότι ο Γιώργης είναι μικρούλης για μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια και η μέση της μαμάς δεν βαστάει για πολλά πολλά βάρη και για πολύ ώρα. Κρέμες παιδιών και δικές μου, σώματος και προσώπου! Και φυσικά το αντιηλιακό μας το οποίο θα το προμηθευτούμε από εκεί. Παιχνίδια & βιβλία! Το λαπιτόπι με τα καλώδιά του. Τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών. Ξέχασα κάτι...; Μπορεί να φαίνονται λίγα, αλλά πιστέψτε με δεν είναι! Μόνο με το παρκοκρέβατο και το καρότσι το αυτοκίνητο φούλαρε πίσω στο πορτ-μπαγκάζ! Στο πίσω κάθισμα τα δύο παιδικά καθισματάκια (γιατί πουθενά και ποτέ και για κανέναν λόγο δεν μπαίνουν τα παιδιά χωρίς αυτά στο αυτοκίνητο) πιάνουν το περισσότερο χώρο, αλλά ενδιάμεσα χωράει μία βαλίτσα, καθώς και στα κατωπόδαρά τους. Άλλη μία μικρή μπορώ να έχω μπροστά μου στα πόδια. Οπότε είματε κομπλέ!!

Και αισίως φεύγουμε προς το τέλος της εβδομάδας που θα μπει! Θα κάτσουμε όσο μπορούμε παραπάνω. Άλλες χρονιές δεν θα φανταζόμουν να πάω κάπου διακοπές με τα παιδιά και τα δύο! Αλλά είναι οι καλυτερότερες στιγμές μας σαν οικογένεια, χωρίς να μειώνω και τις υπόλοιπες. Μπορεί να φαντάζει δύσκολο, ακατόρθωτο ίσως, αλλά δεν είναι. Άσχετα εάν πας φιλοξενούμενος ή όχι υπάρχουν τόσες περιοχές στην Ελλάδα που αποκλείεται να μην βρεις αυτή που θα ταιριάξει με τις ανάγκες της οικογένειάς σου. Όσο μικρά κι αν είναι τα παιδιά, από βρέφη ακόμη, πάντα υπάρχουν λύσεις! Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες! Κάνεις ό,τι κάνεις και στο σπίτι σου, με την διαφορά ότι μπορείς να αποφύγεις το πλύσιμο των πιάτων, των ρούχων παρά ελάχιστα, αλλαγή παραστάσεων, περισσότερη ελευθερία κινήσεων ως προς την κίνηση στην πόλη και κοντυνότερες αποστάσεις προς παραλία.

Όσο για τα παιδιά; Αφήστε τα να εξερευνούν τον καινούριο χώρο όπου βρέθηκαν! Μέσα στο σπίτι που είναι τις περισσότερες ώρες στην πόλη, εκεί τους φαίνεται Παράδεισος! Τί κι αν γίνουν μέσα στις λάσπες; Τί κι αν κυκλοφορούν μόνο με το βρακάκι; Ή που είναι συνέχεια μέσα στα νερά; Τί κι αν λίγο τα καλομάθουμε περισσότερο κατά την διάρκεια των διακοπών; Σάμπως κι εμείς σαν παιδιά δεν κάναμε το ίδιο; Και το χαιρόμασταν; Και το επιθυμούσαμε κάθε μα κάθε Καλοκαίρι;

Μην ξεχνάτε ότι έχουμε υπάρξει κι εμείς παιδιά!!

Καλό Καλοκαίρι λοιπόν! Να περάσετε όσο το δυνατόν πιό όμορφα και ξένοιαστα χωρίς άγχος! Ξεχάστε για λίγο τα ρολόγια! Κλείστε τα κινητά και τους υπολογιστές! Ας απολαύσουμε την φύση που τόσο πολύ μας λείπει στην πόλη!

Και στο τέλος πάλι εδώ θα ήμαστε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India