Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Φτάνει μία Ζωή;

...για να κάνουμε όλα όσα θέλουμε τελικά μας φτάνει αυτή η ζωή που ζούμε; Ή ακόμη κι αν είχαμε κι άλλη θα μας έφτανε;


Τελευταία μου λένε ..."εσένα δεν σου φτάνουν ούτε δύο ζωές για να κάνεις όλα αυτά που θέλεις!"!! Ναι, εντάξει, με έχουν πάρει χαμπάρι! Μου αρέσουν τα καλλιτεχνικά, ό,τι έχει να κάνει με καλλιτεχνικά. Η ζωγραφική, οι κατασκευές, κλπ κλπ. Μου αρέσουν τα βιβλία, η λογοτεχνία. Να διαβάζω ό,τι έχει σχέση με την φιλοσοφία, μυθιστόρημα, επιστημονική φαντασία κλπ κλπ. Ο κινηματογράφος; Έχουμε αφήσει πολλά λεφτά παλαιότερα για να δούμε ταινίες στην μεγάλη οθόνη! Ταξίδια; Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω όλον τον κόσμο!

Οπότε, ναι, το παραδέχομαι. Θέλω να κάνω πολλά πράγματα. Να ζήσω πολλά πράγματα!

Πολλοί άνθρωποι αφιερώνουν ολόκληρη την ζωή τους για την συγγραφή βιβλίων. Άλλοι, για ανθρωπιστικά έργα. Αφήνουν κληρονομιά μετά θάνατον, στην κοινωνία, στην ανθρωπότητα. Όλοι τους θυμούντε για το έργο τους και την συνεισφορά τους. Πολλοί από αυτούς δεν αναγνωρίστηκαν κατά την διάρκεια της ζωής τους, αλλά μετά θάνατον. Είτε στον χώρο ειδικά της ζωγραφικής, είτε στον χώρο της φιλοσοφίας.

Τελικά δεν είναι το τί κάνουμε κατά την διάρκεια της ζωής μας για το άμμεσο μέλλον, το εφήμερο δηλαδή. Αλλά, το τί αφήνουμε πίσω μας, για τους άλλους, που έχουμε εργαστεί γι΄αυτό σε αυτήν την ζωή. Είτε στην οικογένειά μας, είτε σε μεγαλύτερη έκταση, στην ανθρωπότητα.

Ναι θα ήθελα να έχω κι άλλες ζωές, με τις μνήμες και τις γνώσεις και τις εμπειρίες από όλες τις προηγούμενες ζωές. Ίσως έτσι κάποια στιγμή, στο απότερο μέλλον να είχα καταφέρει να ολοκληρώσω όλα αυτά που θέλω να κάνω! Μήπως ζητάω πολλά;.... ;-P

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα! Θα έλεγα πως ζητάς τα αυτονόητα! Κι αν δεν φτάσει μια ζωή, δεν πειράζει, υπάρχουν και οι επόμενες!

Eva Z. είπε...

Καλημέρα...Κι εγώ έτσι νομίζω...μην αγχώνεσαι γι' αυτά που δεν προλαβαίνεις να κάνεις...είναι σίγουρο πως θα τα κάνεις σε άλλες ζωές...

Καλλη είπε...

Πολύ χαίρομαι που βλέπω ότι κι άλλοι πιστεύουν σε πολλαπλές ζωές!! :-)

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India