Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

"Οικογενειακές Ιστορίες"

Δεν ξέρω εάν είδατε την προηγούμενη εβδομάδα, σε επανάληψη, ένα επεισόδιο στις Οικογενειακές Ιστορίες, όπου μία μαμά μετά την γέννα αντιμετώπιζε την Επιλόχεια Κατάθλιψη;

Ομολογώ ότι δεν μπόρεσα να το δω όλο, γιατί ήμουν πολύ κουρασμένη και με πήρε ο ύπνος. Παρακολούθησα όμως το "ζουμί" της υπόθεσης, δηλαδή τα πρώτα συμπτώματα, οι τσακωμοί ανάμεσα στο ζευγάρι, το αντίκτυπο στο μωρό, το πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η κατάσταση και για την μαμά μα και για το μωρό.

Έδειξαν πολλές πτυχές της κατάστασης, του τί γίνεται μέσα σε ένα σπίτι όταν υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πώς το βλέπει ο κάθε ένας από την μεριά του. Πώς το αντιμετωπίζει. Πώς το αντιλαμβάνεται.

Αποδυκνύεται για άλλη μία φορά, μιας και οι "Οικογενειακές Ιστορίες" είναι ιστορίες που έχουν γίνει στην πραγματικότητα και μπορούν να συμβούν σε κάθε οικογένεια, πόσο πίσω είμαστε σε τέτοια θέματα σαν κοινωνία αλλά και στην ιατρική επιστήμη.

Μόνο όταν κάποιος το ψάχνει μόνος του, βρίσκει πραγματικές λύσεις για να βοηθήσει τον άνθρωπό του. Όλοι στο σπίτι πρέπει να "δουλεύουν" για να αποκατασταθεί η ισορροπία όλης της οικογένειας. Ο κάθε ένας με τον τρόπο του. Ένας "ψαγμένος" επιστήμονας μπορεί να δώσει από την μεριά του κατευθύνσεις ψυχολογικές, αλλά και φαρμακευτηκές όπου χρήζουν.

Σε κάθε περίπτωση, η μεγάλη δουλειά γίνεται από τον ίδιο τον άνθρωπο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India