Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Τί κρίμα...

...να μην ακούς το ένστικτό σου!

Και ειδικά όταν ξέρεις ότι το έχεις σε κάποιες περιπτώσεις, απλά συμβαίνει, δεν το προκαλείς, και προσπαθείς να βοηθήσεις έναν φίλο προστατεύοντάς τον, λέγοντάς του ότι το ένστικτό σου σου κρούει το κώδωνα του κινδύνου... Και εκείνος αντί να σε ακούσει, τουλάχιστον να το σκεφτεί, ζητάει χειροπιαστές αποδείξεις, γεγονότα... Και δυστυχώς σε παρεξηγεί...

Δεν είναι κρίμα όμως;

Κι ακόμη πιό κρίμα όταν οι φόβοι σου για τους κινδύνους του φίλου σου, που παραμονεύουν, βγαίνουν αληθινοί! Αλλά εσύ προσπάθησες να βοηθήσεις, να του "ανοίξεις τα μάτια", αλλά εκείνος δεν άκουσε, ή τουλάχιστον δεν σε πίστεψε. 

Μόνο όταν είδε γεγονότα και πράξεις πίστηκε, αλλά όχι για το ένστικτό σου, αλλά γιατί τα είδε με τα ματιά του. Γιατί, ουσιαστικά, ακόμη δεν πιστεύει το ένστικτό σου...
Κάποιοι άνθρωποι τελικά, όσο καλοπροαίρετοι κι αν είναι, δεν παύουν να είναι "κολλημένοι" με αυτό που τους λένε τα μάτια τους, και όχι το ένστικτό τους. 

Εσύ από την άλλη, μάλλον θα πρέπει να περιοριστείς στο τί λες, γιατί όλοι οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να ακούσουν...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το δικό σου ένστικτο μπορεί να λέει πως πρέπει να προφυλάξεις το φίλο σου απο κάτι που ξέρεις πως θα βγεί σε κακό, το δικό του όμως μπορεί πολύ απλά να τον οδηγεί σ' αυτό το κακό για να του διδάξει κάτι μέσα απο τη δύναμη της εμπειρίας...Καλώς σε βρήκα! Κρίμα είναι όταν κάτι δεν μπορεί να διορθωθεί...μόνο τότε!

Καλλη είπε...

Καλώς ήρθες Ευαγγελία! Σε παρακολουθώ κι εγώ και μου αρέσει το ιστολόγιό σου! Αυτό που λες, ομολογώ δεν το είχα σκεφτεί! Έχεις δίκιο! Όμως με ενοχλεί που δεν το αντιλαμβάνονται το ένστικτο, παρά μόνο όταν τους βολεύει, κατάλαβες; Εμείς λέμε για ένστικτο, εκείνοι λένε για πράξεις, ό,τι λένε τα μάτια τους και μόνο... δεν δείνουν σημασία στην 6η αίσθηση.

Ανώνυμος είπε...

Δεν δίνουν σημασία στην 6η αίσθηση Κάλλη μου, γιατί δεν την έχουν! Κι ότι δεν έχεις, δεν μπορείς να το καταλάβεις...Φύλαξε το χάρισμα που σου έδωσε η φύση και πράξε μ' αυτό κατα βούληση.
"...γιατί το αλλόκοτο και το απο αλλού φερμένο δεν το αντέχουν οι άνθρωποι...Ελύτης-Μονόγραμμα..."
Φιλιά!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India