Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή εβδομάδα!

Να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά και ειδιαίτερα στα μικρά μας πρωτάκια και σε παιδάκια που έχουν αλλάξει σχολείο!

Παρόλο το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τα βιβλία, ελπίζω η φετινή σχολική χρονιά να έχει πολλές επιτυχίες και γνώση! Όχι μόνο μαθησιασκή αλλά και δημιουργική!

Για εμάς η εβδομάδα είναι σαν όλες τις άλλες, μιας και τα παιδάκια μου δεν πάνε ακόμη σχολείο. Με το καλό του χρόνου θα πάει η μεγάλη νήπιο και ακολουθεί κι ο μικρός. Οπότε...

...ξεκινήσαμε την ημέρα με μερικές εξωτερικές δουλίτσες, συνεχίσαμε στο σπίτι με μάζεμα (το οποίο δεν έχει τελειώσει ακόμη, και πότε τελειώνει ας μου πει κάποιος) και κάναμε και λίγη κηπουρική!

Πριν μήνες είχα αφήσει 3 κουκούτσια από αβοκάντο για να βγάλουν ριζούλες. Τα κουκούτσια αυτά είναι μεγάλα. Σαν καρύδι. Το κόλπο για να σας βγουν πιό γρήγορα και να έχετε και όσες περισσότερες επιτυχίες για να σας βγάλουν όλα ριζούλες είναι:

1. τρυπάτε με 2-3 οδοντογλυφίδες τα κουκούτσια ούτως ώστε να στερεωθούν στον αέρα, μέσα σε ποτήρι με νερό, το οποίο θα είναι μέχρι και την μέση του κουκουτσιού. (τοποθετούμε την μυτερή μεριά του κουκουτσιού από πάνω)

2. το ποτήρι το τοποθετούμε σε σκοτεινό σημείο, μέσα σε ένα ντουλάπι πχ, το οποίο όμως να αερίζεται.

3. προσέχουμε να έχει νερό το ποτήρι κάθε τόσο.

Σε μερικές εβδομάδες το κουκούτσι, θα αρχίσει να ανοίγει, στην συνέχεια θα βγάλει ριζούλες από κάτω (την κύλη μεριά) και στο τέλος θα βγάλει κλωναράκι και φυλλαράκια από πάνω (την μυτερή μεριά). Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να το φυτέψουμε σε χώμα.

Αυτό έκανα σήμερα εγώ. Το φύτεψα σε χώμα, μιας και είχε βγάλει κλωναράκι (δύο μάλιστα!!!!) και αρκετά φυλλαράκια. Επί της ευκαιρίας, μου είχε βγει από μόνος του ένας βασιλικός, σε μια γλάστρα όπου είχα εξ αρχής μία γαρδένια. Τον έβγαλα προσεχτικά και τον έβαλα μόνο του σε μία γλαστρούλα. Και ο Θεός βοηθός να το έχω κάνει καλά και να μην έχω καταστρέψει πολλές ριζούλες του!

Καλή εβδομάδα λοιπόν και καλή σχολική χρονιά για όλα τα παιδάκια!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India