Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Άγχος - Ύπουλος Εχθρός!


Οι περισσότεροι που ζούμε στην πόλη, για να μην πω όλοι και φανώ υπερβολικοί, έχουμε το καθημερινό άγχος. Είτε δουλεύουμε, είτε όχι το άγχος από την ώρα που ξυπνάμε έως την ώρα που θα πάμε για ύπνο είναι παρόν! Εάν φυσικά μπορούμε να κοιμόμαστε κι όλας.

Άγχος για το λεοφωρείο, άγχος για τις δουλειές του σπιτιού, άγχος για τα οικονομικά, άγχος για το φαγητό, άγχος για όλα!

Το αποτέλεσμα μία ημέρα να ξεσπάσει. Εάν ήμαστε τυχεροί θα μας προειδοποιήσει με κάτι μικρό. Κάτι στο στομάχι, ένας πονοκέφαλος, μία αγρύπνια. Εκεί λοιπόν που το πέρνουμε χαμπάρι ότι αυτός "ο ιός", το άγχος, είναι μέσα μας, πώς θα το αποβάλουμε;

Ο κάθε ένας έχει τον δικό του τρόπο. Ανάλογα με τον χαρακτήρα του καθ' ενός υπάρχει και η ανάλογη αντιμετώπιση. Συνήθως είναι η αποβολή του άγχους με μία δραστηριότητα. Έχω ακούσει για γυμναστική, για πολεμικές τέχνες, για χόμπυ, βόλτα, ψώνια, διάβασμα, ταξίδι, κλπ κλπ.

Όλα για εμένα είναι μία ιδέα. Όταν ηρεμήσουμε και δούμε όπως λέω πάντα, τα πράγματα από απόσταση, θα βρούμε την λύση εκεί που δεν το φανταζόμασταν. Εύκολο θα μου πείτε στα λόγια, αλλά στην πράξη πώς γίνεται; Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις καταστάσεις που δείχνουν σε αδιέξοδο, πρέπει να πάρεις ό,τι δυνάμεις έχεις για να τις αντιμετωπίσεις.

Η λογική πρέπει υπερισχύει του συναισθήματος.

Ζητάμε βοήθεια! Δεν είναι κακό, δεν είναι ντροπή. Φτάνει να την ζητάμε από τους κατάλληλους ανθρώπους, καλοπροαίρετους!

Αποβάλεται το άγχος γιατί αυτό μπορεί και να σκοτώσει. Πόσο πιό όμορφα και απλά θα ήταν όλα εάν δεν υπήρχε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India