Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010

Οι Διαφημίσεις!

Οι διαφημίσεις πέρα του ότι μας "ενημερώνουν" για καινούρια προϊόντα, τρώνε τον χρόνο και διακόπτουν στην μέση μία ταινία πάνω σε κρίσιμο σημείο... μας μεταφέρουν μία εικόνα ειδιλιακή! Μία κατάσταση που ουσιαστικά δεν υπάρχει!

Για σκεφτείτε το λίγο... μία εικόνα με πεντακάθαρη κουζίνα, την μαμά να μαγειρεύει και τον μπαμπά να επιστρέφει από το γραφείο -καθότι φοράει γραβάτα και κουστούμι- και το παιδάκι να περιμένει στο τραπέζι για να κάτσουν να φάνε όλοι μαζί, και όλοι με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά να απολαμβάνουν το φαγητό της μαμάς! Ε όχι αυτό και άλλα πολλά δεν ανταποκρίνονται στην σημερινή ζωή!

Δε λέω ότι δεν υπάρχουν τέτοιες οικογένειες, προς Θεού. Ως προς το πλήστον όμως, πλέον δουλεύουν και οι δύο γονείς για να ανταπελξέθουν στα έξοδα τους σπιτιού. Οπότε το παιδί είτε θα μεγαλώνει με την γιαγιά και τον παππού είτε θα είναι σε παιδικό σταθμό, εάν πρόκειτε για μικρό παιδάκι. Στην διαφήμιση όλα πρέπει να τα δείχνουν να είναι τέλεια! Οι σιλιουέτες των ανθρώπων, ας πούμε, να είναι σαν μοντέλα! Σπάνια θα δείτε να χρησιμοποιούν ανθρώπους πιό κοντά στα καθημερινά πρώτυπα και όχι της πασαρέλας. Γίνονται φιλότιμες προσπάθειες αλλά μην ξεγελιέστε!

Η ζωή που βλέπουμε και μας πασάρουν στις διαφημίσεις δεν είναι η πραγματική! Δεν θα πρέπει να βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα στα πρόσωπα των ηθοποιών. Προσπαθούν να πουλήσουν και για να το κάνουν αυτό πρέπει να δείξουν κάτι τόσο ωραίο που θα μας παρασύρει. Να έχουμε τα μάτια μας ανοιστά και τα αυτιά μας, να ήμαστε σταθεροί στα πιστεύω μας και τις αξίες μας. Να μην ονειροβατούμε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India