Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Μονοήμερη σε Γαλαξείδι και Άμφισσα

Εχθές κάναμε μία εκδρομούλα μούρλια!
Ξεκινήσαμε να πάμε Γαλαξείδι. Πήραμε την καινούρια Εθν. Αθηνών-Λαμίας, μπερδευτήκαμε κάπου κι αντί να βγούμε προς Δελφούς, συνεχίσαμε ευθεία μέχρι που φτάσαμε Λάρισα. Εκεί υποπτευθήκαμε και κάναμε προς τα πίσω, ανεβήκαμε το βουνό, περάσαμε έξω από Ιτέα, και σε λίγο ήμασταν Γαλαξείδι. Πριν τον προορισμό μας σταματήσαμε για έναν καφεδάκι με θέα όλον τον κάμπο κάτω! Αναζωογόνηση! Καθαρός αέρας! Ανοίγει το μάτι και τα πνευμόνια! Ο καιρός ήταν πολύ καλός και ήταν υπέρ μας. Στο Γαλαξείδι λοιπόν κάτσαμε σε μία ταβέρνα-μεζεδοπωλείο και φάγαμε. Κάναμε μία βολτούλα γύρω από το λιμανάκι, επισκεφτήκαμε ένα πολύ ωραίο μαγαζάκι με χειροποίητα πράγματάκια και μη, πήλινα, πιάτα, μέχρι και mastic spa είχε!Το λάτρεψα αυτό το μαγαζάκι αλλά αρκέστηκα να πάρω μία γκραβούρα του Γαλαξειδίου που το απεικόνιζε το 1920. Γενικά μου αρέσουν αυτά, θα κάνω μία γωνιά με διάφορα από διάφορες περιοχές που έχουμε πάει.

Στην επιστροφή σταματήσαμε στην Άμφισσα. Δεν είναι παραθαλάσσια, ανάμεσα στα βουνά, δεν έχει τουρισμό όπως το Γαλαξείδι, αλλά σαν πόλη μας άρεσε. Περισσότερο το Γαλαξείδι για εμένα, για να είμαι ειλικρινής. Ήπιαμε μια ζεστή σοκολατίτσα εκεί και πήραμε το δρόμο του γυρισμού μέσω Αράχωβας (πολύ κόσμο εκεί! λαοθάλασσα) και Παλ.Εθν.Οδού. Κορίτσια πολλές στροφές σε σχέση με το πήγαινε!! Έγινα κουνουπίδι! Στην κυριολεξία!

Η διαδρομή για όσους είναι από Αθήνα, είναι σίγουρα 3 ώρες. Μπορείτε να πάτε και από Ρίο-Αντίριο αλλά είναι πιό μακρυά από εκεί, όμως ο δρόμος δεν έχει τόσες στροφές. Για λίγο ήμασταν στο τσακ να επισκεφτούμε και την Ερατεινή, αλλά είπαμε να αφήσουμε και κάτι για άλλη φορά.

Μας έκανε πολύ καλό που ξεφύγαμε από Αθήνα, έστω και για λίγο. Είδαμε ωραία πλούσια φύση, πιάσαμε κουβέντα με ντόπιους οι οποίοι ωφείλω να ομολογήσω ήταν πολύ ευγενικοί και φιλόξενοι.

Κοντινοί προορισμοί για όσους θέλουν να ξεφύγουν ένα Σαββατοκύριακο ή αυθημερόν.

3 σχόλια:

Ρεβεκκα είπε...

Τελεια ξεφυγατε λιγο.Παντα τετοια.φιλια

misirlou misirlou είπε...

Eπιτεεεελους ...ξεφυγατε τα δυο σας!!!!
Φανταζομαι οτι θα εισαι αναζωγονημενη ...:)

Kalli είπε...

Ρεβέκκα & Αλεξάνδρα
δεν φαντάζεστε πόσο πολύ αναζωγονηθήκαμε!μας έκανανε καλό! λέμε όποτε μπορούμε, να το επαναλάβουμε!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India