Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Τί είναι το πατσουλί;

"πουφ! βρώμα!"
"μα πόσο άρωμα έβαλε το πατσουλί;"

Και άλλα τέτοια καλά έχουμε ακούσει, αλλά τελικά τί είναι το πατσουλί; Με μια αναζήτηση στην Βικιπαίδεια λέει...


"Patchouli (Pogostemon cablin (Blanco) Benth; also patchouly or pachouli) is a species from the genus Pogostemon and a bushy herb of the mint family, with erect stems, reaching two or three feet (about 0.75 metre) in height and bearing small pale pink-white flowers. The plant is native to tropical regions of Asia and is now extensively cultivated in China, India, Thailand, Indonesia, Malaysia, Mauritius, Philippines, West AfricaVietnam.
The scent of patchouli is heavy and strong, used for centuries in perfumes. The word derives from the Tamil patchai (Tamil: பச்சை) (green), ellai (Tamil: இலை) (leaf) [1]. In Assamese it is known as xukloti."

Μάλιστα το Πατσουλί είχε γίνει άρωμα στην Γαλλία με το όνομα αυτό, αλλά ήταν πολύ βαρύ. Οι γυναίκες της εποχής βάζανε με το κιλό με αποτέλεσμα να μυρίζουν πολύ άσχημα και βαρυά! Εξ ου και ο σχολιασμός "μυρίζει σαν πατσουλί"! Βλέπετε οι ευγενείς της Γαλλίας δεν πλενόντουσαν παρά στην χάση και στην φέξη! Οπότε κάπως έπρεπε να καλύψουν την φυσική τους "μυρωδιά" της απλυσιάς!

Από τότε μέχρι τώρα, το Πατσουλί σαν συστατικό, έχει παραμείνει σε αρώματα, κρέμες κλπ αλλά με διαφορετική δοσολογία. Πού ξέρετε; Μπορεί να έχετε ήδη κάποιο καλλυντικό με το Πατσουλί να περιέχεται μέσα στα συστατικά!

1 σχόλια:

Elinor είπε...

Φυσικά και έχουμε!
Αν ψάξετε τα διάφορα αρώματα που υπάρχουν στο σπίτι σας πιθανόν να το ανακαλύψετε μέσα στα συστατικά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India