Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Σύντομη Ιστορία της Ψυχολογίας

Σύγχρονη σπουδές ψυχολογίας ημερών ένα ευρύ φάσμα από θέματα.
Μελετά την ανθρώπινη συμπεριφορά και διανοητικές διαδικασίες
δεξιά από το νευρωνικό επίπεδο για πολιτιστικό επίπεδο.
Ψυχολόγοι μελέτη ανθρώπινων θέματα και προβλήματα που
ξεκινούν κατά τη γέννηση και συνεχίζονται μέχρι επέρχεται ο θάνατος. 

Ωστόσο, η κατανόηση της ιστορίας της ψυχολογίας
θα σας βοηθήσει να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για το
πώς διάφορα θέματα στην ψυχολογία έχουν μελετηθεί και
αυτό που οι ψυχολόγοι έχουν μάθει μέχρι τώρα. 


Σύντομη Ιστορία της Ψυχολογίας:

Δεξιά από την αρχή, η ψυχολογία έχει δημιουργήσει πολλά διαφορετικά ζητήματα. Αρχικά η ερώτηση ήταν Τι είναι ψυχολογία; και πώς πρέπει να ορίζεται. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό βοήθησε δημιουργία ψυχολογία ως επιστήμη, η οποία ήταν εντελώς ξεχωριστή από τη φιλοσοφία και φυσιολογία. Ωστόσο, αυτό δεν καθορίζει την υπόλοιπη άλλα ζητήματα, όπως το ποια θέματα θα πρέπει να καλύπτει την ψυχολογία, τις μεθόδους της έρευνας πρέπει να χρησιμοποιούνται για να μελετήσει ψυχολογία, η ψυχολογία είναι μια επιστήμη της ψυχολογίας και θα πρέπει να επικεντρωθεί μόνο σε παρατηρήσιμες συμπεριφορές ή διανοητικές διαδικασίες. 

Τα πρώτα στοιχεία της ψυχολογίας πηγαίνει πίσω στο χρόνο της πρόωρης Ελλήνων. Στην αιώνας 17ος, Rene Descartes, Γάλλος φιλόσοφος, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή της ιδέας του δυϊσμού. Η ιδέα αυτή τόνισε ότι το μυαλό και το σώμα ήταν χωριστά αλλά συνδυάστηκαν με τη μεταξύ τους για να σχηματίσουν ανθρώπινη εμπειρία. Αν και η ψυχολογία είχε ταπεινές απαρχές της στη φιλοσοφία, έγινε ξεχωριστή πειθαρχία συνολικά μόνο στα τέλη του 1800. 

Ωστόσο, η ψυχολογία είναι διαφορετική από τη φιλοσοφία. Ενώ φιλόσοφοι κατά τις πρώτες ημέρες της ψυχολογίας στηρίχθηκε στην παρατήρηση και τη λογική για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με ανθρώπινο νου και τη συμπεριφορά, ψυχολόγοι σήμερα χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών μεθόδων. 

Ταυτόχρονα, πρέπει να τονιστεί ότι η φυσιολογία έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξασφάλιση ότι η ψυχολογία γίνεται μια ξεχωριστή επιστημονική πειθαρχία. Η έγκαιρη φυσιολογική έρευνες που διεξάγονται για την ανθρώπινη συμπεριφορά του εγκεφάλου και βοήθησε την ψυχολογία και αυτό ήταν υπεύθυνη για τις επιστημονικές μεθόδους που εφαρμόζονται για να μελετήσει την ανθρώπινη συμπεριφορά και τη διαδικασία σκέψης. 

Στα μέσα της δεκαετίας του 1800, Wilhelm Wundt, γερμανός φυσιολόγος, επιστημονικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να πάρετε περισσότερες εικόνα για το χρόνο αντίδρασης και αυτό τον ανάγκασε να δημοσιεύσει ένα βιβλίο το 1874. Στο βιβλίο του, Wundt έδωσε παραδείγματα για τη σχέση μεταξύ της φυσιολογίας και μελέτη της ανθρώπινης σκέψης και συμπεριφοράς. Στην πραγματικότητα, Wundt ήταν υπεύθυνος για το άνοιγμα του πρώτου εργαστηρίου ψυχολογία στον κόσμο το 1879. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή ήταν η αρχή της ψυχολογίας ως ξεχωριστά τα επιστημονικά πεδία. 

Ωστόσο, η πρώτη σχολή σκέψης στην ψυχολογία ήταν στρουκτουραλισμού. Ιδρύθηκε από τον Edward Β. Titchener, μαθητής του Wundt. Σύμφωνα με αυτό το σχολείο της σκέψης της ανθρώπινης συνείδησης θα μπορούσε να σπάσει σε μικρότερες ενότητες. Οι ασθενείς που είχαν εκπαιδευτεί σε ενδοσκόπηση και αυτό τους επέτρεψε να σπάσουν τις απαντήσεις τους και τις αντιδράσεις τους σε μικρότερα κομμάτια και εξαρτήματα και ως εκ τούτου, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους. Ωστόσο, όταν Titchener πέθανε το 1927, αυτή η σχολή σκέψης, που καθόρισε πολύ άγχος για την επιστημονική έρευνα, πέθανε πολύ. 

Στην Αμερική, η ψυχολογία άρχισε να καθίσταται εξαιρετικά δημοφιλής κατά τα μέσα του 1800. William James, ένας Αμερικανός ψυχολόγος, δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο Οι αρχές της Ψυχολογίας, που τον καθιέρωσαν ως ο πατέρας της αμερικανικής ψυχολογία. Το βιβλίο αυτό ήταν το πρότυπο εγχειρίδιο για την ψυχολογία και την βοήθησε να θέσει θεμέλια για μια νέα σχολή σκέψης είναι γνωστή ως λειτουργικότητα. 

Λειτουργικότητα ήταν για την κατανόηση του τρόπου συμπεριφοράς βοήθησε τους ανθρώπους να ζουν σε περιβάλλον και το περιβάλλον τους. Λειτουργικότητα πήγε για να επηρεάσει τις μελλοντικές ψυχολόγους και είχε επίσης μια βαθιά επίδραση στην θεωρίες της ανθρώπινης συμπεριφοράς και σκέψης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India