Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

25η Μαρτίου


Σήμερα η ημέρα ξεκίνησε με πολύ πολύ καλό καιρό, λες και όντως όλο το σύμπαν συνομώτησε για να μπορέσουν τα παιδιά όλης της Ελλάδος να κάνουν παρέλαση με ήλιο και ζέστη! Και φυσικά και εμείς να τα παρακολουθήσουμε με περηφάνια τα νιάτα της χώρας μας!

Είχα πολύ καιρό να παρακολουθήσω παρέλαση. Φέτος, μιας και οι δήμοι μας έχουν συγχωνευτοί εδώ, έγινε μια κοινή παρέλαση. Ομολογώ ήταν από τις καλύτερες που έχουν διοργανωθεί. Δεν λυπήστηκαν τα χρήματα και έγινε με μεγαλοπρέπεια! Πρώτα πρώτα η μπάντα του Δήμου, μετά η μεγάλη ελληνική σημαία. Μετά η αντίσταση με όσους εν ζωή έχουν μείνει από τους παππούδες και γιαγιάδες πλέον, μερικοί ακόμη και με την μαγκουρίτσα έδωσαν το παρόν και περπάτησαν τα αρκετά μέτρα που ήταν η λεωφόρος. Και τέλος ξεκίνησαν τα σχολεία. 

Αχ αυτά τα παιδάκια που στο κάθε ένα έβλεπες ολίγον ντροπή και ολίγον περηφάνεια! Μικρά νηπιαγωγείου με στολές τσολιά, με φούντες και με παραδοσιακές στολές. Να κρατάνε σημαίες. Να περπατάνε με τάξη και απόλυτη προσοχή! Μετά τα παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου. Όλοι φέτος κάνανε πάρα πολύ καλή δουλειά χωρίς απρόοπτα αλλά και με σεμνότητα και σοβαρότητα που αρμόζει στην σημερινή ημέρα. Μου έκανε εντύπωση και χάρηκα γιατί όντως είχα αρκετό καιρό να δω μια αξιοπρεπέστατη και με το παραπάνω παρέλαση! 

Σαν μαμά, δύο μικρών παιδιών, ομολογώ πώς συγκινήθηκα. Έβλεπα τα παιδάκια μου που σε λίγα χρόνια ίσως να κάνουν κι εκείνα παρέλαση με τις παραδοσιακές στολές τους. Να βηματίζουν στον ήχο των τυμπάνων και να κουνάνε τα χέρια ρυθμικά μαζί με τα πόδια... και ένα και δύο... και ψηλά τα χέρια ως τους ώμους! Αχ και να φθάσει εκείνη η στιγμή! Εάν από τώρα το σκέφτομαι και συγκινούμε, φανταστήτε όταν όντως γίνει!

Τα παιδάκια μου κάθησαν κάτω και κυμάτιζαν τις σημαιούλες που τους πήρα. Παρακολούθησαν όλη την παρέλαση από την αρχή έως το τέλος με μεγάλο ενδιαφέρον. Κουνούσαν τα ποδαράκια τους όπως τα παιδιά που κάνανε παρέλαση και χειροκροτάγανε! Από τα βρέφη έως τα παιδιά που τώρα τελειώνουν τις σπουδές τους είναι το μέλλον όλων μας, όλης της χώρας. Σήμερα μου έδωσαν μία εικόνα αισιοδοξίας όπως δεν την έχω δει ποτέ άλλη παρόμοια ημέρα. 

Μπράβο σε όλους σας και στους δασκάλους και καθηγητές αλλά και στον Δήμο μας!

1 σχόλια:

Mamma El είπε...

Πήγατε και εσείς παρέλαση σήμερα; Και εμείς καμαρώσαμε το φίλο μας τον Απόλλωνα σήμερα...... Του χρόνου ίσως κάνουμε κι εμείς. Και φαντάσου πόσο θα συγκινηθώ του χρόνου που θα βλέπω την κορούλα μου.
Και του χρόνου!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India