Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Δουλεύοντας στο σπίτι.

Μεγάλη απόφαση αλλά όχι ακατόρθωτη!

Πρώτα από όλα πρέπει να σκεφτεί η κάθε μία τί θέλει. Τί της αρέσει να κάνει. Τί αποσκοπεί να πάρει από αυτό που θα κάνει. Αφού έχουν απαντηθεί όλα τα παραπάνω τότε υπάρχουν αρκετές δουλειές που μπορεί μία μητέρα να κάνει από το σπίτι και να πληρώνεται.

  • Δαχτυλογράφος / Επεξεργασία κειμένου
Για όσες έχετε ήδη δουλέψει ως γραμματειακή υποστήριξη θα φανεί παιχνιδάκι. Ακόμη κι αν όχι, με ένα πρόγραμμα από το διαδίκτυο μπορείτε να μάθετε μόνες σας το τυφλό σύστημα δαχτυλογράφησης. Με μια αναζήτηση στις αγγελίες ίσως βρήτε κάποιον εκδοτικό οίκο που να ζητά εξωτερικό συνεργάτη. Η επικοινωνία σε τέτοια περίπτωση μπορεί να γίνει άνετα μέσω διαδικτύου.

  • Χειροτεχνία / Scrapbooking
Εάν έχετε έφεση με το να φτιάχνετε διάφορα με τα χέρια σας, μπορείτε να κάνετε ένα "γκάλοπ" στην γειτονιά σας και να δείτε τί μαγαζιά είναι κοντά σας. Μπορείτε να συνεργαστήτε με βιβλιοπωλεία και να φτιάχνετε ευχετήριες κάρτες, βιβλία ευχών, προτώτυπες κορνίζες, χειροποίητους κουμπαράδες και πολλά άλλα!

  • Μαγειρική / Γλυκά
Εάν είστε από τις χρυσοχέρες μαμάδες που περνάνε ώρες στην κουζίνα δημουργόντας λιχουδιές, μπορείτε να φτιάχνετε αγνά, παραδοσιακά γλυκά και να τα πουλάτε. Ακόμη και σπιτικά λικέρ ή ποτά. Τα εστιατόρια, οι φούρνοι της γειτονιάς σας ίσως ενιδαφερθούν! Μην ξεχνάμε ότι ήμαστε σε επιχή που το σπιτικό και χειροποίητο αναζητιέται παντού!

  • Baby sitting
¨Εχετε τα δικά σας παιδάκια. Γιατί όχι να μην φιλοξενείτε και ένα ή δύο παιδάκια ακόμη; Ειδικά μιας και η κρίση αυτές τις ημέρες έχει φτάσει στα ύψη θα είστε πολύ πιό οικονομική από οποιοδήποτε παιδικό σταθμό. Εάν έχετε γνώσεις και παιδαγωγικής τότε θα είναι παιχνιδάκι για εσάς.

  • Ημιαπασχόληση
Εάν τα παιδάκια σας πάνε σχολείο, τότε τις ώρες που είναι εκτός σπιτιού, θα μπορούσατε να βρείτε μία δουλειά part-time. Είτε σε εταιρεία, είτε αναλαμβάνοντας οικιακές εργασίες σε κάποιο σπίτι κοντά σας. Πολλοί ηλικιωμένοι έχουν ανάγκη από βοήθεια, έστω και για τα ψώνια της εβδομάδας ή τα φάρμακά τους από το φαρμακείο. Λίγο σουλούπωμα το σπίτι τους, λίγο από οικιακές εργασίες και θα σας ευγνωμονούν και θα έχετε ένα χαρτζηλίκι.

  • Μεταφορά παιδιών
Εάν έχετε δίπλωμα αυτοκινήτου και πηγαίνετε τα παιδιά σας στο σχολείο, μπορείτε να κανονίσετε και με άλλες μαμάδες να πέρνετε τα παιδιά τους και να τα πηγαίνετε στο σχολείο και να τα φέρνετε.

...δεν ξέρω εάν βοήθησα καθόλου, μέχρι στιγμής αυτά μπόρεσα να σκεφτώ, εάν έχετε άλλες ιδέες στήλτε τες και θα ακολουθήσει και δεύτερη ανάρτηση.

1 σχόλια:

Mamma el είπε...

Λοιπό, έχουμε και λέμε.... Το baby sitting το έβαλες για εμένα που έχω γνώσεις παιδαγωγικές! χιχιχιχι.... Δακτυλογράφος είμαι εφόσον εργάζομαι γραμματέας σε δικηγόρο (φτου-φτου-φτου!!!). Πολύ καλές ιδέες όμως ήταν η χειροτεχνία και η μαγειρική (όχι ότι φημίζομαι για αυτο ιδιαίτερα αλλά ΟΚ). Δεν το είχα σκεφτεί ως λύση συνεργασίας με καταστήματα της περιοχής μου.
Μια ερώτηση μόνο; Επειδή η μαμά μου το έχει κάνει κάπως πράξη (φτιάχνοντας γλυκά κουταλιού και λικέρ) πως μπορούμε και εμείς να είμαστε καλυμμένοι που δίνουμε τα προϊόντα μας αλλά και το κατάστημα αν δεν έχουμε χαρτιά στην εφορία (ή όπως αλλιώς το λένε τελοσπάντων). Αυτό το ερώτημα ίσως με κρατάει πίσω και δεν το παίρνω απόφαση!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India