Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Booklovers!

Μία καλή μου φίλη, μου δάνεισε να διαβάσω το βιβλίο "το νησί". Επηρεασμένη από την σειρά στην τηλεόραση προφανώς! Να σημειώσω εδώ ότι όποτε βλέπω τα επεισόδια όλο βουρκώνω! Σίγουρα δεν είμαι η μόνη! Έτσι πίστευα ότι διαβάζοντας και το βιβλίο θα  μου συνέβαινε το ίδιο, και ίσως και πιό έντονα... λάθος! Το βιβλίο παρόλο που πολλές φορές σου δείνει πολλές λεπτομέριες, σαν να είσαι και εσύ ο αναγνώστης εκεί, σε αυτήν την περίπτωση δεν λειτούργησε. Τουλάχιστον σε εμένα. 

Παρόλα αυτά, μόνο το γεγονός ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, το πόνο των ανθρώπων, την δύναμη να ξεπεράσουν την αρρώστια και ό,τι συνεπαγόταν, σε κάνει να νοιώθεις μια ανατριχίλα, και σίγουρα σκέφτεσαι ότι πολλά πράγματα που θεωρείς σημαντικά, τελικά δεν έχουν τόση σημασία.


Η Αλέξις λαχταρά να μάθει για το παρελθόν της μητέρας της, Σοφίας, που εκείνη τόσα χρόνια έκρυβε. Ξέρει μόνο ότι η μητέρα της μεγάλωσε σ' ένα μικρό χωριό της Κρήτης προτού φύγει οριστικά για το Λονδίνο. Όταν η Αλέξις αποφασίζει να επισκεφθεί την Κρήτη, η Σοφία της δίνει ένα γράμμα για μια παλιά της φίλη και της υπόσχεται πως απ' αυτήν θα μάθει την αλήθεια.

Έκπληκτη η Αλέξις, ανακαλύπτει πως η ζωή της οικογένειάς της συνδέεται άμεσα με το μικρό και εγκαταλελειμμένο νησί της Σπιναλόγκας -την πρώην αποικία των λεπρών. Μαθαίνει την ιστορία της γιαγιάς της και της μητέρας της, όπως και τη διάλυση της οικογένειάς της από την τραγωδία, τον πόλεμο και τα πάθη...

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα British Book Awards.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India