Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Σοφίες για τον γάμο από την Γυναίκα με τα Χιόνια στα Μαλλιά. Part 2

" Πολλά λοιπόν από αυτά τα ζευγάρια δεν μένουνε μαζί ούτε μέχρι το τέλος της Άνοιξης, άλλα δεν χαίρονται όλο το Καλοκαίρι, άλλα στο τέλος του Φθινοπώρου χωρίζουνε. Μερικά όμως φτάνουνε μέχρι το τέλος του Χειμώνα μαζί με τα χιόνια στα μαλλιά τους.
Αλήθεια σας λέω! Τί ευτυχία, τί περιφάνια γιατί αναπολούνε τα χρόνια που ζήσανε μαζί με πολλές λύπες και λίγες χαρές και είναι ακόμη εκεί μαζί με την ίδια αγάπη μέσα στην καρδιά τους και ξέρετε τί λένε? Πως τα χρόνια που ζήσανε μαζί είναι λίγα, πολύ λίγα! Θέλουνε και άλλα τόσα, που ίσως και πάλι να είναι λίγα γιατί ο γάμος δεν τους κούρασε, δεν έφθηρε την αγάπη τους με όσα βάσανα και αν περάσανε. Και ξέρετε γιατί? Γιατί κρατούσε ο ένας το χέρι του άλλου σφιχτά. Και έτσι τίποτα δεν μπόρεσε να τους χωρίσει!

Μερικοί λοιπόν ρωτάνε ποιό είναι το μυστικό που κρατάνε οριμσένοι γάμοι μέχρι τα βαθειά τους γεράματα. Δεν υπάρχουνε μυστικά. Υπάρχουν κάποια πράγματα που τα ξέρουνε όλα τα ζευγάρια μα δεν τα υπολογίζουνε πόσο σημαντικά είναι για την ζωή τους και να μπορέσουνε να μείνουνε μαζί μέχρι το τέλος του Χειμώνα."

"Αυτές οι εφτά λέξεις εάν τις υπολογίσει ένα ζευγάρι και τις πράξει τότε σίγουρα θα φτάσει μέχρι τα χιόνια να έρθουνε στα μαλλυά τους. "

"Στην πορεία της ζωής και τα πιό αγαπημένα ζευγάρια  κάπου θα διαφωνήσουνε, είναι λογικό. Να φροντίζετε αυτό να ξεπερνέτε στην στιγμή και όσο πιό ομαλά γίνετε. Με φωνές και τα σπαθιά έξω από την θήκη τους, τίποτα δεν θα καταφέρετε. Χρήσιμο πάντα στο σπίτι σας θα έχετε ένα τετράδιο και μολύβι. Θα γράφετε μέσα εκεί τα έξοδα και τα έσοδα. Θα κανονίζετε πρώτα τις υποχρεώσεις σας και αν μπορείτε να πάρετε κάτι θα το πάρετε, αν όχι άλλη φορά, δεν περιάζει. Χωρίς το χρέος θα έχετε ηρεμία. Έτσι θα μάθετε και στα παιδιά σας να είναι. Ολιγαρκής.

Να προσέχετε όταν ό ένας μαλώνει τα παιδιά, έστω και άδικα. Ο άλλος δεν θα επεμβαίνει μπροστά τους εκείνη την στιγμή. Μετά που θα μένετε μόνοι σας θα τα μιλήσετε και θα τα βρείτε.

Ένα να ξέρετε, τα σημερινά νεύρα και το θυμό θα τα αφήνετε για την άλλη ημέρα. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία!!

Δεν είναι τίποτα ακατόρθωτο να γίνει όταν υπάρχει θέληση και αγάπη. ΝΑ οι πρώτες ΔΥΟ λέξεις από τις εφτά. Μετά κατανόηση, ειλικρίνια, εμπιστοσύνη. Αυτές οι λέξεις μπορούνε να σας οδηγήσουνε στη ζωή σας σε ύσηχο λιμάνι χωρίς φουρτούνα. Και ο Θεός έδωσε 10 εντολές. Πλύ πολύ απλές μα με μεγάλη σημασία!! Αν λοιπόν τις τηρούσαμε ο κόσμος θα ήταν εντελώς αλλιώτικος. Έτσι λοιπόν και οι εφτά λέξεις συμβάλλουνε προοδευτικά εάν εφαρμοστούνε μες στην οικογένεια, ό,τι κι αν πορκύπτει στην ζωή σας. Θα καθόσαστε και οι δύο προσπαθόντας να βρίσκετε την πιό σωστή και σίγουρη λύση. Δεν έχει σημασία ποιός θα πει το σωστό αρκεί να είναι σωστό. Γι' αυτό λέμε "η εμπιστοσύνη"."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India