Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

Το δικό μας κάστρο στην άμμο...

Είμαστε στο Πόρτο Χέλι, εδώ και 10 ημέρες περίπου. Την Δευτέρα που πέρασε πήγαμε σε μια υπέροχη παραλία, ειδανική για παιδιά, με άμμο, πολύ άμμο! Για μια στιγμή γίναμε και εμείς παιδιά και χτίσαμε το δικό μας κάστρο στην άμμο! Πριν προλάβω να πάρω την ψηφιακή φωτογραφική μου μηχανή, το κάστρο ...ποδοπατήθηκε και γκρεμίστηκε!

Το είχαμε φτιάξει δίπλα στο κύμα, αλλά όχι τόσο κοντά για να μην βραχεί και καταστραφεί αλλά ούτε και πολύ μακρυά για να έχουμε την κατάλληλη υγρασία για να σταθεί το οικοδόμημά μας! Έτσι, σε μια ισοροπία, ούτε πολύ νερό ούτε λίγο, όσο έπρεπε. Όπως όλα πρέπει να είναι στην ζωή υποθέτω.

Και εκεί που το χάζευα αναλογιζόμουν πόσοι και πόσοι έχουν παρομοιάζει τα όνειρα και τις επιθυμίες με κάστρα στην άμμο. Πόσο εύκολα γκρεμίζονται. Πόσα πρέπει να αφήσεις και να θυσιάσεις για να ακολουθήσεις τα όνειρά σου, να τα πραγματοποιήσεις. Πόσο έτοιμοι είμαστε ο κάθε ένας από εμάς για να κάνουμε και να δεχθούμε αυτές τις θυσίες για την ευτυχία των άλλων, χωρίς τύψεις. Μήπως είναι εγωϊστικό εκ μέρους μας να σκεφτόμαστε τα δικά μας θέλω και όχι του συνόλου; Που ξεκινάει και πού σταματάει αυτό το όριο μεταξύ δικά μου θέλω και δικά μας;

Υποθέτω πρέπει όπως σε όλα, όπως και στο κάστρο στην άμμο, να υπάρχει μια ισοροπία, διαφορετικά θα έρθει η καταστροφή. Οι συνέπειες και το τίμημα που θα πληρώσουμε για να ακολουθήσουμε τα θέλω μας, τα όνειρά μας, τις επιθυμίες μας, πόσο μεγάλα είναι;

Δεν ξέρω γιατί τα σκεφτόμουν όλα αυτά βλέποντας το δικό μας κάστρο στην άμμο, δεν ξέρω γιατί δεν επικεντρώθηκα στην στιγμή καθ' εαυτή της χαράς της δημιουργίας κάτι τόσο μεγάλο από μερικούς κόκους άμμου από τα παιδιά, δεν ξέρω εάν με έχει επηρεάσει το τελευταίο βιβλίο που διάβασα για δεύτερη φορά, το "Σεισάχθεια" της Εύας Ομηρόλη, δεν μπορούσα όμως να αδιαφορήσω σε αυτές τις σκέψεις.

Αυτό πάντως που μετράει πάνω από όλα, είναι η διαδρομή που κάνεις για να φτάσεις κάπου. Γιατί εάν επικεντρωθείς μόνο στο επιθυμητό αποτέλεσμα, έχεις χάσει όλη την διαδρομή και ίσως το αποτέλεσμα που θα σου βγει να μην είναι το επιθυμητό.

1 σχόλια:

Mamma el είπε...

Πόσο δίκιο έχεις!
Πολλές φορές κάνω αυτές τις σκέψεις.
Χαίρομαι που εσύ κατάφερες να τις μεταφέρεις στο γραπτό λόγο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India