Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Μολάοι - Μονεμβάσια - Γερολιμένας ...2 ήμεροΈνα Σαββατοκύριακο εκτός πόλης! Κοντά στην φύση, στο οξυγόνο! Μπορεί να έκανε κρύο αλλά το ευχαριστηθήκαμε!Για όσους ξεκινήσουν από Αθήνα/Πειραιά και γύρω περιοχές, η διαδρομή έως τους Μολάους είναι 3 ώρες. Ο δρόμος είναι πολύ καλός μιας και τα έργα που έχουν γίνει είναι σούπερ. Μέχρι να φτάσετε θα περάσετε από 3 διόδια... που σημαίνει ευρουλάκια! Μάλιστα στην περιοχή της Τρίπολης και γύρω συναντήσαμε και χιόνια, και πολλά μάλιστα, οπότε προσοχή γιατί ποιάνει πολύ πάγο ο δρόμος αλλά και ομίχλη ειδικά το βράδυ!! 
Οι Μολάοι δεν έχουν ουσιαστικά κάτι για να δείτε, τουριστικό. Είναι όμως πλέον μία πόλη που έχει τα πάντα!


Σε απόσταση 5 λεπτών είναι η Μονεμβάσια στην οποία μπορείτε να δείτε το κάστρο και τα μαγαζάκια που έχει μέσα. Εστιατόρια, καφετέριες, πολλές πολλές εκκλησίες, ξενοδοχεία πολυτελείας (και πανάκριβαααααααααα - εκτός κι αν κλείσετε δωμάτιο έξω από το κάστρο όπου είναι πολύ πιό οικονομικά τα πράγματα) αλλά και το ίδιο το κάστρο προσφέρεται να το γυρίσετε εφ' όσον ο καιρός σας το επιτρέπει βέβαια, μιας και εάν κάνει παγωνιά και φυσάει είναι λίγο δύσκολο. Ο Γερολιμένας είναι ένα πολύ πολύ κλειστό λιμανάκι το οποίο είναι γραφικότατο! Φρεσκότατο ψαράκι αλλά και καλαμάρι (ειδικά γεμιστό) είναι το καλυτερότερο πιάτο της ταβέρνας! Οικογενειακή και πολύ ζεστή ατμόσφαιρα! Ενώ λίγο πιό κάτω η καφετέρια προσφέρει από ζεστά ροφήματα έως και επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ ο χώρος είναι πολύ ιδιαίτερος, μιας και ανείκει σε μια από τις καλύτερες διακοσμήτριες! Ομολογώ δεν περίμενα να βρω κάτι τέτοιο στο Λιμάνι του Γέρακα! Εάν βρείτε κάποιον πρόθημο ντόπιο, μπορεί να σας διηγηθεί πολλές παλιές ιστορίες της περιοχής!


Και η Μονεμβάσια αλλά και το λιμάνι του Γέρακα (Ιέρακα) είναι προορισμοί που προσφέρονται και για Καλοκαίρι αλλά και για Χειμώνα! Μιας και συνδυάζουν στο απόλυτο βουνό και θάλασσα! Τιμές πολύ πολύ καλές (που δεν το πίστευα ομολογώ!)!

2 σχόλια:

misirlou misirlou είπε...

Φανταστικα μερη!!!!Μυρισα πατριδα!!!!!!

Καλλη είπε...

Από πού είσαι Misirlou;;

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India