Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Φαρμακευτική αγωγή ... υπέρ ή κατά;Στην Ελλάδα έχουμε την κακή συνήθεια με το που έχουμε πονοκέφαλο να πέρνουμε παυσίπονο. Με το που έχουμε γρίπη να πέρνουμε αντιβίωση. Και πάει λέγοντας. Το ίδιο και στην κατάθλιψη. Με το που κάποιος γιατρός διαγνώσει κατάθλιψη σου δείνει και το "χαρτάκι" με την συνταγή για ψυχοφάρμακα.

Θα πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και συνηθειών και να έχουμε τα οπιαδήποτε φάρμακα για την έσχατη λύση! Στο παράδειγμα πχ του πονοκεφάλου, το αντιμετωπίζω με ένα χλιαρό γάλα και τσαγάκι ή άλλο ρόφημα / αφέψημα. Θα πρέπει ο εκάστοτε γιατρός να αξιολογεί την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Όπως καταλαβαίνεται πάντα πίσω από απλόχερες συνταγογραφήσεις υπάρχει και ένα παιχνίδι φαρμακοβιομηχανιών. Οπότε οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι. Θα μου πείτε, εκείνη την στιγμή σκέφτεσαι την υγεία σου και μόνο, οπότε κάνεις ό,τι είναι δυνατόν για να την αποκτήσεις! Μα κι ακριβώς γι΄αυτό θα πρέπει να προσέχουμε περισσότερο!

Τα φάρμακα είναι η έσχατη και τελευταία λύση για τον ασθενή. Πόσο μάλλον τα ψύχο-φάρμακα τα οποία προκαλούν και εθισμό. Πάντα σε συνεργασία με τον γιατρό που μας παρακολουθεί βέβαια.

Υπάρχει και η ανθιποβολή, που λέει ότι εάν σου δώσω ένα χαπάκι και σου πω ότι αυτό θα σε κάνει πολύ πολύ εύθημο, τότε εσύ όντως να γίνεις πιό χαλαρός και ευτυχισμένος, ακόμη κι αν αυτό το "χαπάκι" ήταν απλή ζάχαρη ή καραμέλα!!

Πόσους και πόσους δεν έχω γνωρίσει που έχουν χάσει τον ίδιο τους τον εαυτό μετά από χρόνια εξάρτηση από φάρμακα. Και κάποιοι έχουν βρει την δύναμη και σταμάτησαν την κατανάλωση και βρήκαν τον εαυτό τους!

Ευχαριστώ πολύ την κα. Τριανταφυλλιά Χαρίλα για τις πληροφορίες που μου έδωσε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India