Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Αγαπήστε το σώμα σας!

Ο βομβαρδισμός διαφημίσεων που χαρακτηρίζει την εποχής μας οδηγεί δυστυχώς πάμπολλες γυναίκες, αλλά και άντρες, σε μια αρνητική σχέση με το σώμα τους. Εξαντλητικά προγράμματα γυμναστικής και στερητικές δίαιτες είναι μια συνήθης τακτική των ανθρώπων που τείνουν να ανησυχούν για την εικόνα του σώματός τους υπερβολικά. Παρόλ' αυτά, η πλειοψηφία των διαφημίσεων είναι ψηφιακά επεξεργασμένες. Τα πανέμορφα σώματα των μοντέλων που ποζάρουν στις διαφημίσεις δεν είναι αψεγάδιαστα! Χαλαρώστε...Αγαπήστε πρώτα το μέσα κι ύστερα το έξω σας. Η σχέση που έχουμε με το σώμα μας έχει βαθύτερες ρίζες απ' όσο νομίζαμε...


Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε το σώμα σας εξαρτάται από την αποδοχή που εισπράττετε από τους γύρω σας. Με λίγα λόγια, όσοι αισθάνονται άσχημα με το σώμα τους, είναι αυτοί οι οποίοι νιώθουν πως δεν γίνονται αποδεκτοί. Αντίθετα, όσοι νιώθουν αποδεκτοί από τους γύρω, συνήθως αισθάνονται καλά με το σώμα τους. Πολλοί ψυχολόγοι συνδέουν, μάλιστα, τη σχέση με το σώμα μας με την παιδική μας ηλικία, υποστηρίζοντας πως όσοι άνθρωποι μεγάλωσαν σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον, αισθάνονται πιο σπάνια ανασφάλεια για την όψη του σώματός τους.

Πότε αλήθεια αισθανθήκατε πραγματικά ικανοποιημένοι με το σώμα σας;

Κάνετε μια προσπάθεια να συμφιλιωθείτε με το σώμα σας. Φροντίστε πρώτα να έλθετε σε επαφή με την ψυχή σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, κλείστε για λίγο τα μάτια και αφουγκραστείτε όλα όσα νιώθετε. Συνειδητοποιήστε πρώτα ποια είναι τα συναισθήματά σας, ώστε στη συνέχεια να τα καθοδηγείτε εσείς κι όχι αυτά να καθοδηγούν εσάς. Τέλος, ακόμη κι αν πιστεύετε ότι το σώμα σας δεν είναι τέλειο, μην το απορρίπτετε και μην του στερείτε την απαραίτητη φροντίδα. Ενυδατώστε το, περιβάλετέ το με τα πιο ωραία σας ρούχα και μην το κουράζετε υπερβολικά. Αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε το σώμα σας, πιο εύκολα θα αλλάξουν τα συναισθήματά σας γι' αυτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India