Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Περί Αγίου Βαλεντίνου

14 Φλεβάρη έχει πλέον καταχωρηθεί ως ημέρα Αγίου Βαλεντίνου, ημέρα ερωτευμένων. Ζευγάρια ερωτευμένα κάνουν ό,τι πιό ρομαντικό εκεί την ημέρα για να δείξουν τον έρωτά τους, την αγάπη τους με οποιοδήποτε τρόπο!

Όσο ρομαντικά κι αν θέλω να το δω, δεν μπορώ να μην παραλήψω το παιχνίδι που γίνεται στις αγορές αυτές τις ημέρες... γιατί δεν πρόκειτε για μία και μόνο ημέρα... αλλά ξεκινά μία εβδομάδα πριν έως μία εβδομάδα μετά! Πόσα χρήματα ξοδεύονται ΜΟΝΟ εκείνη την συγκεκριμένη ημέρα για να τιμήσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο, αλλά και τον δικό μας σύντροφο; Αναρωτιέμαι γιατί εκείνη και μόνο την ημέρα θα πρέπει να βάζουμε σε λειτουργία την φαντασία και τα συναισθήματά μας; Τις υπόλοιπες ημέρες δεν "λειτουργούν";

Πιό παλιά αυτήν την ημέρα την έβλεπα πολύ πολύ ρομαντικά, αλλά τώρα πιστεύω ότι τον σύντοφό μας πρέπει να τον τιμάμαι κάθε στιγμή κάθε ημέρα. Άλλωστε ο σκοπός της έκπληξης είναι να τον "ποιάνουμε" απροετοίμαστο! Εκείνη την ημέρα θα το περιμένει ότι κάτι θα πρέπει να κάνουμε για να συμμετέχουμε στο πανυγήρι! Οπότε ποιά η έκπληξη;

Φαντάζομαι υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι... ή τρις, που βλέπουν από διαφορετική σκοπιά ο κάθε ένας την ημέρα αυτή...

1. αυτοί που είναι ρομαντικοί και την τιμούν δεόντος,
2. αυτοί που ουσιαστικά την τιμούν ανεξαρτήτως επίσημης γιορτής &
3. αυτοί που δεν διαθέτουν ρομαντισμό και είναι άλλη μία καθημερινή ημέρα... απλά!

Προσωπικά συγκαταλέγομαι, τουλάχιστον το προσπαθώ, στην 2η κατηγορία, στους ανθρώπους που αρπάζουν την ευκαιρία σε κάθε στιγμή για να εκφράσω στον άνθρωπό μου τα συναισθήματά μου. Κάτι πιό αυθόρμητο είναι και πιό όμορφο!

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι μέσα στον πανικό που μας κατέχει όλους και τα τρεξήματα και οι υποχρεώσεις που έχουμε όλοι μας, βρήσκουμε αφορμή για να ξεφύγουμε από όλα και να γιορτάσουμε την Ημέρα των Ερωτευμένων! 

Εάν είστε Ερωτευμένοι, Χρόνια σας Πολλά! Χρόνια μας Πολλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India