Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Παιδικά Χαρά ...

 Έξοδος με τα παιδιά στην παιδική χαρά. Σήμερα, αν & καθημερινή γινόταν πανικός. Πολλά παιδάκια κάθε ηλικίας μαζί με τους γονείς τους, άλλα με τον παππού ή την γιαγιά. Οι κούνιες όλες πιασμένες, στις τσουλήθρες περιμένανε σειρά για να ανέβουν ένα ένα τα σκαλιά, άλλα με τα κουβαδάκια ή αυτοσχέδια κουβαδάκια παίζανε με τα χαλίκια, κυνηγητό, ποδήλατα ... & χαρούμενες φωνούλες! Παντού όπου & να κοιτάξεις παιδικές φωνούλες! Πρόσωπα χαμοεγαλαστά! Ζουζουνιάρικα!

Για λίγο τα παιδάκια μας, πήγανε βόλτα γύρω από το πάρκο μαζί με τον μπαμπά τους & η μαμά έμεινε στο παγκάκι να πίνει το καφεδάκι της & να παρακολουθεί όλα αυτά που διαδραματίζονταν γύρω της. Δεν ήταν μόνο τα παιδάκια όλα που είχαν αυτήν την ευθυμία. Αλλά & οι συνοδοί τους, παρόλα τα προβλήματα όλα που έχουμε όλοι αυτήν την περίοδο, φαίνονταν σαν να "ακολουθούσανε" το πνεύμα των παιδιών!

Στην παιδική χαρά σαν να είχε σταματήσει ο χρόνος. Όλα τα προβλήματα & οι έννοιες είχαν μείνει στην είσοδο του πάρκου. Μέσα στο πάρκο ήμασταν κάπου αλλού. Σε έναν τόπο μακρυά από προβλήματα. Ζούσαμε εκείνες τις ώρες στο έπακρον. Λες & δεν έχουμε ξαναπάει στο πάρκο, λες & δεν έχουμε ξαναδιασκεδάσει, δεν έχουμε ξαναγελάσει & χαζολογήσει! Ήταν τόσο όμορφα! Για λίγο σαν να είχαμε γυρίσει στην παιδική μας ηλικία.

Ίσως είχαμε καιρό απλά να κάτσουμε σε ένα παγκάκι & απλά να κοιτάμε, να παρακολουθούμε. Μας είχε συνεπάρει η Παιδική ΧΑΡΑ! Τα παιδιά εάν τα αφήσουμε είναι ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΟΛΟΣ!

3 σχόλια:

Mamma el είπε...

Και εσείς πάρκο βλέπω.
Αλλά έχεις δίκιο φιλενάδα. Και εγώ το ίδιο αισθάνομαι.
Ξεχνιόμαστε και εμείς για λίγο από την καθημερινότητα μας.
Και τώρα που θα χειμωνιάσει και θα κλειστούμε μέσα θα μου λείψουν τα απογεύματα στη δική μας παιδική χαρά.
Αν περάσεις από το Mamma El θα καταλάβεις.

Kalli είπε...

Τουλάχιστον υπάρχουν & οι παιδότοποι. Δεν συγκρίνονται βέβαια με την παιδικη χαρά που όπως & να έχει είσαι έξω, πιό κοντά στην φύση. Έρχομαι!

Mamma el είπε...

Τι να τους κάνεις τους παιδότοπους;
Άσε που πληρώνεις τα μαλλιά της κεφαλής σου!!!!
Όχι ότι δεν πηγαινουμε αλλά φέτος θα τη βγάλουμε με τις καινούργιες μας φιλενάδες.
Και σίγουρα θα περάσουμε καλύτερα!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India