Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

"Το Χαμένο Σύμβολο" Dan Brown

Ένα βιβλίο που μόλις ολοκλήρωσα το διάβασμα.

Με συνεπήρε από την πρώτη κι όλας σελίδα και εκεί που έλεγα ότι θα διάβαζα καμιά ωρίτσα τελικά εάν δεν σταμάταγα θα με έπερνε το ξημέρωνα!

Με βάση την ιστοσελίδα του Παπασωτηρίου, η περίληψη είναι αυτή ...

Ένα τεράστιο εκδοτικό εγχείρημα με πρώτη εκτύπωση αγγλόφωνου βιβλίου στα 6,5 εκατομμύρια αντίτυπα, αριθμός ρεκόρ στα χρονικά.

Η υπόθεση διαδραματίζεται μέσα σε 12 ώρες.

Καθώς ανοίγει η αυλαία του μυθιστορήματος, ο Ρόμπερτ Λάνγκντον, καθηγητής συμβολογίας στο Χάρβαρντ, καλείται απρόσμενα να δώσει μια βραδινή διάλεξη στο κτίριο του αμερικανικού Καπιτωλίου. Μέσα σε διάστημα ελάχιστων λεπτών από την άφιξή του όμως, η βραδιά παίρνει αλλόκοτη τροπή. Ένα μυστηριώδες αντικείμενο, περίτεχνα κωδικοποιημένο, ανακαλύπτεται στο κτίριο του Καπιτωλίου. Ο Λάνγκντον αντιλαμβάνεται ότι το αντικείμενο είναι μια πανάρχαιη πρόσκληση... ένα μήνυμα που προορίζεται να αποκαλύψει στον αποδέκτη του τα χαμένα μυστικά της σοφίας του αποκρυφισμού...

Στο νέο του μυθιστόρημα ο συγγραφέας προσφέρει μία ακόμα πνευματική πρόκληση στο αναγνωστικό κοινό, μέσα από μια ευφυέστατη, καταιγιστική ιστορία που κρύβει εκπλήξεις σε κάθε σελίδα. Το Χαμένο Σύμβολο είναι αυτό ακριβώς που περίμεναν οι φίλοι του Νταν Μπράουν... Το πιο συναρπαστικό του μυθιστόρημα μέχρι τώρα.

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω! Ελπίζω να γίνει ταινία για να το δούμε και αυτό το βιβλίο στην μεγάλη οθόνη! Όλα τα κτίρια, τα πειράματα, τα αρχαιολογικά αγάλματα, οι τελετουργίες είναι αληθινά. Τώρα του πού σταματάει ο μύθος και ξεκινάει η αλήθεια δεν μπορούμε να το ξέρουμε εμείς οι θνητοί. Για κάποιους από εσάς, μπορεί να σας κάνει να δείτε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία, τόσο στο τρόπο που σκεφτόμαστε στην καθημερινότητά μας όσο και στο δόγμα που πιστεύει ο κάθε ένας από εμάς.

Ίσως να τα είχατε σκεφτεί ήδη ... Πάντως μου δείνει ένα αισιόδοξο μύνημα για το μέλλον το οποίο εξαρτάται πάντα από εμάς! Και μόνο εμάς! Διαβάστε το!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India