Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

New York 9/11 - (11th September 2001).


Σαν σήμερα, πριν μερικά χρόνια κάτι τραγικό έγινε, κάτι ανεπανάληπτο για να μπορεί ο ανθρώπινος νους να το καταλάβει, να το κατανοήσει, να το εξηγήσει με απλά λόγια. Εκείνη την ημέρα την θυμάμαι σαν να ήταν εχθές, που άνοιξα την τηλεόραση & έβλεπα τον πρώτο πύργο να καίγεται. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε! Νομίζαμε στην αρχή ότι ήταν κάποια ταινία ή ντοκιματέρ ή κάτι τέτοιο. Αργότερα, έρχεται & το 2ο αεροπλάνο & ο 2ο πύργος τυλίγεται στις φλόγες! Και εκεί, σαν αστραπή, συννηδητοποιούμε ότι δεν πρόκειτε για ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά για την πραγματικότητα!


Σαν θεατές απλοί να παρακολουθούμε τα καθέκαστα στην τηλεόραση & να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Τόσοι άνθρωποι εκείνοι την στιγμή παλεύανε για να σώσουν τους εαυτούς τους, συνανθρώπους τους, ο,τιδήποτε πολίτημο είχαν εκείνη την στιγμή, την ίδια τους την ζωή. Λίγες τελευταίες κουβέντες αγάπης προς αγαπημένα τους πρόσωπα ήταν ό,τι μπορούσαν να κάνουν. Οι μαρτυρίες από ανθρώπους που σώθηκαν είναι τρομακτικές.


Γιατί πρέπει να γίνει κάτι τόσο τραγικό για να δώσουμε αξία ο ένας στον άλλον; Να δώσουμε αξία στην ίδια την ζωή;


Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς θα πρέπει να νοιώθουν αυτοί οι άνθρωποι που πέρασαν τόσο τραγικές ώρες την 11η Σεπτεμβρίου. Αυτοί που έχασαν αγαπημένους τους.


Ένα βίντεο για να θυμηθούμε το τί έγινε εκείνη την ημέρα. Εύχομαι τα λάθη του παρελθόντος να μην επαναληφθούν & να μην έχουμε ξανά τέτοιες τραγωδίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India